You are currently viewing NATURALCROP SL

NATURALCROP SL

NaturalCrop SL

to enzymatyczny koncentrat 16 najważniejszych dla roślin L-aminokwasów. Systemat

ycznie stosowany zwiększa produktywność roślin. NaturalCrop SL wzbogacają pulę tych składników w wiązkach przewodzących i tkankach rośliny, wskutek czego dysponuje ona większym zasobem substratów do produkcji enzymów, białek, fitohormonów oraz DNA. Polipeptydy tworzą powłokę na liściu zapobiegającą parowaniu i spływaniu cieczy roboczej. Dodatkowo zwiększają przyczepność kropli i zmniejszają napięcie powierzchniowe. W efekcie NaturalCrop SL zwiększa skuteczność działania roztworów pestycydów i nawozów aplikowanych dolistnie.

Korzyści korzystania z NarturalCrop SL:
Zawiera aminokwasy chelatujące: GLY, GLU, HIS, LYS
Przyspiesza wnikanie Ca, Mg, Fe, Mn, Cu, Zn, B do tkanek roślinnych

Poprawia stan odżywienia roślin (już 6 godzin po aplikacji)
Zwiększa przyswajalność mikroelementów w niekorzystnym pH cieczy roboczej

Zastosowanie NaturalCropSL powoduje następujące efekty:

• szybki zrównoważony wzrost i rozwój rośliny
• łatwiejsze przejście krytycznych faz rozwojowych roślin
• efektywne odżywianie pełnowartościowym azotem organicznym dzięki łatwo dostępnym aminokwasom
• zwiększenie powierzchni liści co powoduje zwiększenie intensywności fotosyntezy oraz wzrost zawartości cukrów
• wyższe plony, lepszej jakości bez ryzyka przekroczenia norm szkodliwych azotanów
• lepsza regeneracja roślin po wystąpieniu trudnych warunków pogodowych, takich jak susze, gradobicia, późne przymrozki itp.
• poprawa efektywności zabiegów ochronnych i dokarmiających

DAWKOWANIE (niska i efektywna dawka):

UPRAWA  / DAWKA STANDARDOWA* / DAWKA INTERWENCYJNA**

Zboża   / 0,5-1 l/ha / 1,5-2 l/ha

Kukurydza  / 0,5-1 l/ha / 1,5-2 l/ha
Rzepak / 0,5-1 l/ha / 1,5-2 l/ha
Burak cukrowy / 0,5-1 l/ha / 1,5-2 l/ha
Ziemniak / 0,5-1 l/ha / 1,5-2 l/ha

Kalafior, brokuł, kapusta / 1-1,5 l/ha / 1,5-3 l/ha

Cebula / 1-1,5 l/ha / 1,5-3 l/ha
Marchew, pietruszka / 1-1,5 l/ha / 1,5-3 l/ha
Fasola / 1-1,5 l/ha / 1,5-3 l/ha
Papryka, pomidor, ogórek / 1-1,5 l/ha / 1,5-3 l/ha

Jabłoń, grusza / 1-1,5 l/ha / 1,5-3 l/ha
Wiśnia, czereśnia, śliwa / 1-1,5 l/ha / 1,5-3 l/ha
Borówka, malina / 1-1,5 l/ha / 1,5-3 l/ha
Truskawka / 1-1,5 l/ha/ 1,5-3 l/ha

Dodaj komentarz